Denizli Acıpayam Depremi

Acıpayam’da meydana gelen deprem Ege Bölgesi’nde büyük korku yarattı. Kızılay ekipleri ile koordineli bir şekilde bölgeye intikal ettik. Aynı anda bölge halkının bazı temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için mobil hijyen tırımızı deprem bölgesine sevk ettik. Gönüllü ekiplerimiz özellikle köylere intikal ettiklerinde bir çok evin ağır hasarlı veya yıkılmış durumda olduğunu dernek yetkililerimize ilettiler. İlgili köylerde Kızılay ve AFAD ekiplerince 1500 çadır kuruldu. Bu çadırlarda barınan yaklaşık 3.500 deprem mağduru insanımızın sıcak su, duş, tuvalet ve çamaşır yıkama gibi ihtiyaçlarını karşılamak üzere mobil hijyen tırlarımızı çadır kentlerin yakınına kurduk. Hijyen tırlarımız kurulum sonrası bir çok mağdur ailenin ve özellikle bölgede çalışan görevli ve gönüllü ekiplerin sorunlarına çözüm oldu.