Gaziantep İlk Umut Toplum Merkezi

Gaziantep’te Suriye göçmeni olan Dom ve Abdal ailelerinin çocukları için oluşturduğumuz Mülteci Toplum Merkezi Nisan/2017 itibari ile hizmete başlamıştır. Sıfır Ayrımcılık Derneği ile ortaklaşa yürüttüğümüz bu projede çocukların sosyal yaşama adapte olabilmeleri için gerekli çalışmaları yapmak, el becerilerini, konuşma ve yazma becerilerini geliştirecek türde çalışmalarla onlara eğlenceli, sağlıklı ve güvenli bir ortam sunma amacındayız. Aynı zamanda çocuklarla birlikte kadınlar ve özellikle anneler için çeşitli bilinçlendirme etkinliklerini gerçekleştiriyoruz. Toplum Merkezi’mizden, iki yıldır ayni yardımlar ulaştırmaktan son derece mutlu olduğumuz bölgedeki Dom ve Abdal göçmenler ile birlikte bölge halkı ve çocukları da faydalanmaktadır.