Giresun’daki yaraları sarmaya çalışıyoruz

bölgeyi etkiledi.

İlk Umut Derneği olarak sel felaketinin meydana gelmesinin hemen sonrasında ekibimiz bölgeye giderek afet koordinasyon merkezi ile birlikte yakın bir çalışma ve iletişim içerisinde, belirlenen acil ihtiyaçların karşılanması için çalışmaya başladı. Bu hususta öncelikle hazırlanan hijyen ve gıda kolileri afet bölgesine ulaştırıldı ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtıldı.

Sel felaketinin yarattığı tahribat özellikle alt yapıyı olumsuz yönde etkilemiş bu da bölgede hijyen problemleri yaratmış bulunuyor. Hijyen problemlerini aşmak adına mobil hijyen tırımızı Dereli ilçesine götürüp kurulumunu yaparak, başta Giresunlu vatandaşlarımız olmak üzere kolluk kuvvetleri ve diğer sivil toplum kuruluşlarının hizmetine sunduk. Böylece ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımız hijyen amaçlı temiz su ve çamaşır yıkama ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar.

Ayrıca ülkemizin her köşesinde büyük endişe ve korku yaratan Covid-19 ile mücadele kapsamında sel felaketinden etkilenen Dereli ilçesi ve köylerinde el dezenfektanı ve maske dağıtımları gerçekleştirilerek korona virüs ile mücadelemizi sürdürüyoruz.

Bölgedeki çalışmaları yerinde ve yakından takip eden ve denetleyen Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun dayanışma ve yardımlaşma çabalarımızdan ötürü memnuniyetlerini iletmesi bizleri onurlandırmıştır.