29Mar2024

iletisim@ilkumutdernegi.org

SENDE DESTEK OL!

KAMUOYUNA DUYURUDUR

Son günlerde, “İlk Umut Vakfı” isimli, gerçekte var olmayan bir oluşumun, İlk Umut Derneğimizin ismi ve kamuoyu nezdindeki itibarından faydalanmak suretiyle seri dolandırıcılık faaliyetlerinde bulunduğunu, üzülerek öğrenmiş durumdayız.

Edindiğimiz bilgiler uyarınca, gerçekte var olmayan “İlk Umut Vakfı” ismiyle hareket eden bu kötü niyetli kişi/kişilerce, halk nezdinde Derneğimizin itibarı ve güvenilirliği kullanılarak, kişilere yardım götürüleceği vaat edilmekte ve bu yolla, kişilerin, kişisel ve finansal verilerine erişilerek, dolandırıcılık eyleminde bulunulmaktadır. Önemle belirtmek isteriz ki Derneğimizce, yardım alanların kimlik bilgileri ve bankacılık bilgileri kendilerinden talep edilmediği gibi, herhangi bir internet uygulaması veya mobil bankacılık uygulaması indirmeleri, bu uygulamaların şifre ve sair kullanıcı bilgilerinin paylaşılması ve benzeri bilgiler, yardım alanlardan kesinlikle talep edilmemektedir. Derneğimizce nakdi (nakit para) yardım yapılmadığınıi ihtiyaç sahiplerine ayni yardım yapıldığını vurgulamak isteriz.

Dolandırıcılık amacıyla hareket ettiği açık olan bu kişilerin, İlk Umut Derneği isimli kuruluşumuzla hiçbir ilgisi ve bağlantısı bulunmadığını, bu isimle arayarak ya da sizlere ulaşarak, kişisel ve finansal verilerinizi isteyen kişilere itibar edilmemesi gerektiğini; Derneğimizin ismini kullanarak gerçekleştirilen bu dolandırıcılık faaliyetleri hakkında, Derneğimizce yasal yollara başvurulacağını kamuoyunun bilgisine sunarız.

Saygılarımızla,

İlk Umut Derneği