Hijyen Konteynırı Hizmete Hazır

Proje hazırlık aşaması sona ermiş ve hijyen konteynırı hizmete hazır hale gelmiştir. Konteynırın içeriği ile ilgili bilgi vermek gerekirse; İki adet alaturka tuvalet, üç adet duş kabini, iki adet termostat, iki adet çamaşır makinası ve yine iki adet lavabosu ile ihtiyaç sahiplerinin hizmetine sunulmuştur. Özellikle düzensiz kamplarda yaşayan mültecilere ve doğal afet sonucu elektrik ve su kaynaklarından mahrum kalmış vatandaşlarımız için bu konteynırın içine üç tonluk su deposu ve içindeki tüm bu elektronik aletleri aynı anda çalıştırabilecek bir adet jeneratör eklenmiştir.

Böylece tüm insanların temel ihtiyaçlarından bazıları olan temiz bir şekilde tuvalet kullanabilme, rahat ve güvenli bir ortamda duş alabilme ve tekrar mis gibi kokan kıyafetlere sahip olabilmeleri onlar için yeni bir umut kaynağı olduğunu en yakından gözlemledik.

Neden Hijyen Konteynırı?

Ziyaret ettiğimiz kamp alanlarında ve afet bölgelerinde barınma ve gıda sorunlarının hızlı ve basit bir şekilde çözümlendiğini gördük ancak bu tarz bölgelerdeki en büyük problemin hijyen olduğunu tespit ettik. Özellikle düzensiz kamp alanlarında elektrik ve su kaynaklarına ulaşmak oldukça zordur. Kamp ve afet bölgelerinde nüfusun yoğun olması ve var olan doğal kaynakların bu yoğunluğu karşılayamaması nedeniyle insanların sağlığı ve hayat kaliteleri tehlikeye girmektedir. Be sebepten dolayı İlk Umut Derneği olarak bu tehlikenin önüne geçebilmek ve insanların hayat kalitesini arttıra bilmek için var olan gücümüzle çalışmaya devam etmekteyiz.