İlk Umut Derneği çevre kirliliğine dikkat çekti

Seferihisar Belediyesi ve İlk Umut Derneği İzmir Şubesi Sığacık mahallesinde çevre temizliği etkinliği gerçekleştirdi.

İlk Umut Derneği İzmir Şubesi’nin geleceğe temiz bir çevre bırakma etkinliği kapsamında hazırlanan organizasyonda gönüllü katılımcı ve Seferihisar Belediyesi Temizlik işleri Müdürlüğü personelleri Sığacık girlen mevkiinde mıntıka temizliği yaptı.

İlk Umut Derneği İzmir Şubesi Başkanı Refik Topçu Seferihisar Belediyesine desteği için teşekkür ederken “Dünya Sağlık Örgütü raporuna göre her yıl  milyonlarca insan sağlıksız çevre koşulları sebebiyle kansere yakalanırken, 12,6 milyon insan ise çevre kirliliğine bağlı hastalıklar sebebiyle hayatını kaybediyor. Çevre kirliliğinin bu denli artmasının sebeplerinden başlıcaları hızla gelişen teknoloji,sanayi ve doğal kaynakların bilinçsizce kullanılmasıdır. Doğa kendini yenileyen ve temizleyen bir güzelliğe sahipken nüfus artışı yüzünden çevre kirliliği  kaçınılmaz hale gelmiştir. Çevre kirliliğine sebep olan bu etkenleri tamamen durdurmamız mümkün değildir, fakat çevreye olan etkilerini en aza indirmek için biz de üzerimize düşeni yapmaya ve harekete geçmeye karar verdik.
İlk Umut Derneği İzmir Temsilciliği ekibi ve gönüllüleri olarak sosyal sorumluluk projesi kapsamında Seferihisar’ın Sığacık mahallesinde çevre temizliği yaptık.

Doğayı korumak hepimizin görevi gönüllü ve çalışanlarımızın bu konuda bilinçli bireyler olmasına özen gösteriyoruz. İlk Umut Derneği olarak bulunduğumuz her yerde sosyal sorumluluk projelerine imza atmaya önümüzdeki dönemlerde de ağırlık vermeye devam edeceğiz. Seferihisar Belediyesi’ne, Temizlik İşleri Müdürü Kadir Akay ve tüm personeline işbirliklerinden ötürü teşekkür ederiz ” dedi.