Kadınların Geleceğe Umutla Bakabilmesi İçin

Merkezimizde yeni gelişmeler…

Gaziantep Toplum Merkezi, esas sahipleriyle buluştuktan ve çocuklarla harika bir yıl geçirdikten sonra okula kayıt olmalarıyla devam etti. Bizler kayıt aldıktan sonra annelerden çok önemli bir geri dönüş ve istek aldık. Annelerin isteği çocuklarına ödevlerinde ve okul hayatlarında destek olabilmek ve okuyup yazabilmekti. Anneler ve mahallede yaşayan kadınlarla konuştuğumuzda artık otobüs duraklarındaki tabelaları ve marketlerdeki fiyat etiketleri gibi hayatlarını kolaylaştıracak birçok şeyi yerine getirmek istediklerini dile getirdiler. Bunları bizlerle paylaşırken gözlerindeki üzüntüyü görebiliyorduk, çoğu kadın erken yaşta evlendirilmiş ve hiç okula gitmemişti. Bizlerde bu isteklerini yerine getirebilmek için Toplum Merkezimize yeni bir sınıf inşa ettik.

Toplum Merkezimizde inşaat devam ederken, bizlerde okuma yazma öğrenmek isteyen kadınlarla ufak bir buluşma ayarladık ve ön kayıtlarımızı aldık. Kadınların mutluluğu ve hevesleri bizleri daha da motive etti. İnşaat bittiğinde ön kayıt aldığımız 15 kadın ile Türkçe okuma yazma programımıza başladık.