Koronavirus için kişisel tedbirler

6 Adım da Corona virüsünden kendinizi korumanın yolları…
1-Ellerinizi düzenli olarak şu sabun veya alkol bazlı ürünlerle yıkayın
2-Solunum yolları ile alakalı hijyene dikkat edin ( öksürürken ağzınızı el veya mendil yardımı ile kapatın, kullandığınız mendili çöpe atıp ellerinizi tekrar yıkayın)
3-Sosyal ortamlar da ki bireyler arasında ki uzaklığa önem göstermek (hele ki bizim kültürümüz de zor da olsa bu dönemde, eğer bir kişi ateşli ve öksürüyor ise, o kişi ile aranız da en az 1 metre mesafe olmalı)
4-Gün içerisin de ağız, göz ve burun çevrenize dokunmaktan kaçının
5-Maske ve kişisel korunma araçları (eğer HASTA iseniz veya hasta birine yardımcı oluyorsanız maske kullanın, özellikle hastahane vb. ortamlarda)
6-Kendinizi iyi hissetmiyorsanız evde kalın, eğer ateş, öksürük veya nefes daralması gibi semptomlar var ise hemen en yakın doktora başvurunuz!