Toplumsal Dönüşüm İçin El Ele

Derneğimizin ilk temsilciliği İzmir / Torbalı’da açıldı.

Torbalı’da bulunan Suriyeli sığınmacılar çok zor şartlarda yaşam savaşı veriyor. Bölge itibariyle daha dağınık bir yerleşim alanına sahip olan Torbalı’da resmi bir sığınmacı kampı bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye gelen yardımlar yetersiz kalıyor. İlk Umut Derneği olarak bu duruma daha fazla kayıtsız kalamadık ve planladığımızdan çok önce derneğimizin ilk temsilciliğinin kapılarını yardıma muhtaç Suriyeli sığınmacılar için açtık.

5000’den fazla Suriyeli sığınmacının bulunduğu bölgede yapmış olduğumuz çalışmalar sonrasında ilk belirlemelere göre oluşturduğumuz ihtiyaç listesi üzerine hemen çalışmalara başladık.

Temsilciliğimiz faaliyetlerine başladığından bugüne kadar geçen zamanda,

• Bim kart
  • Bebek bezi
  • Devam sütü
  • Bebek maması
  • Islak mendil
  • Diş fırçası
  • Diş macunu
  • Tırnak makası
  • Tıraş bıçağı
  • El sabunu ve
  • Hijyenik Ped
  • Eğitim ve kırtasiye malzemeleri;
  • gibi temel ihtiyaçlara yönelik olan talepler karşılanmıştır.

Temsilciliğimizde yer alan çamaşır makinaları haftanın belirli günlerinde Suriyeli sığınmacıların kullanımı için çalışır duruma getirilmiştir.

Temsilciliğimizin amaçları arasında, ihtiyaçları doğrultusunda sığınmacılar için optimum şartları tedarik edebilmek ve aynı zamanda da eğitim, el işleri ve sosyal becerilere yönelik olan eksikliklerin karşılanmasına yönelik çalışmalarda bulunmaktır.

Desteklerinizle her geçen gün büyüyen ailemiz, duyduğunuz güvene layık olmak için çalışmalarına hızla devam ediyor…